2009 г.

Изминалата 2009 г. бе наситена с мероприятия , посветени на 130 – годишния юбилей на столицата. НЧ „Роден край – 1931” също посвети част от своите прояви на годишнината на гр. София.

Читалището организира едномесечна фотоизложба „СОФИЯ – МОЯТ ГРАД” с над 50 фотоса, разкриващи развитието , разрастването и огромните промени в облика на града през тези 130 г. Изложбата предизвика голям интерес и бе разгледана от повече от 300 души. Особено заинтригувани бяха младите хора на възраст под 20 години , които нямат лични спомени за някои от показаните на снимките улици, сгради и кътчета на града.

По повод на юбилея на столицата читалището организира съвместно с НЧ „Хр. Смирненски” – р-н „Красно село” среща „На бяло сладко и чаша бяло вино” . Гостите на срещата преживяха приятни мигове със спомени за гр. София и с любими стари градски песни , изпълнени от Мими Сариева, Бони Милчева и и ВИГ „Хавайски звуци”. 

НЧ „Роден край – 1931” взе участие и в районния концерт, посветен на 130 - я рожден ден на столицата с школата си по модерен балет „Меги данс” и възпитаника на школата по пиано Атанас Тончев, носител на първа награда в своята възрастова група във Фестивала – конкурс на инструменталното изкуство, организиран от НЧ „Проф. Андрей Стоянов”.

С настроението на юбилея бе наситен и районният концерт по случай Деня на София , организиран от НЧ „Роден край – 1931” на 17 септември 2009г.

Въпреки дъждовното време многобройната публика се забавлява от сърце с изпълненията на трио „Агра” от гр. Попово, ансамбъл „Гоце Делчев”, Ваня Шушкова, Мими Иванова и други любими изпълнители. На сцената се изявиха и малките балерини от „Меги данс”.


Страница:   < 29 30 31

Всички права запазени | Декларации - чл. 14 от ЗПРКИ | Created by KANDELA