Английска езикова занималня през юни и юли

Читалище "Роден край-1931" организира за децата от района английска езикова занималня с много игри, занимания на открито, рисуване , танци, пикник. Целта на занималнята е децата да упражняват разговорен английски език в неформална и приятна  среда, а родителите да имат възможност да осигурят летни занимания  за децата си. През м. юни заниманията ще се провеждат във вторник и четвъртък от 10,00 до 13,00 ч. През м. юли занималнята ще прияти децата всеки делничен ден ( от понеделник до петък) от 9,30ч. до 12,30ч. За записване и въпроси на телефона на читалището 02 8223228 и на тел. 0886460307 - секретар на читалището.


Детски празник "В добра глава - сто ръце"

Талантливи деца от Район „Илинден” на Столична община показаха своите творби в навечерието на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. На откритата сцена в парк „Св. Троица” на 23 май т.г. танцуваха, свириха и пяха млади таланти, артисти от всички училища, читалища и школи в района.Празникът бе част от проекта „В добра глава – сто ръце”, който се изпълнява с финансовата подкрепа на Столична община, Програма Европа 2017, в партньорство с район „Илинден“.Д-р Лилия Старева, председател на фондация „Детето и фолклора” и Лили Спасова, ст. експерт в Държавната агенция за българите в чужбина, представиха седмата книга „Български светци и празници” от многоезичната поредица „Българската народна мъдрост по света”, публикувана в навечерието на 24 май, която е дело на български деца, художници от страната и преводачи от българската диаспора. Изложбата „Мъдростта на народа ни” показа детски творби на тема „Български светци и празници”. Малки художници, сред тях участниците в ателиетата на Детско-юношеска работилница ДЮРИ от 3-то СУ „Марин Дринов”, 113-то СУ „Сава Филаретов” и НЧ „Роден край-1931”,  направиха в рамките на концерта първия си пленер на открито.На празника присъстваха много деца - участници в концерта, техните родители и близка, както и художници, ученици и възпитаници на различни школи по изкуство, педагози и жители на района.

 


ЙОГА ЗА ДЕЦА И РОДИТЕЛИ

Комбинирани занимания, които са покана за истински споделено време и за създаване, възстановяване , подхранване на приятелството между малките и техните мама и татко. Йога увеличава гъвкавостта, силата, координацията и осъзнаватнето на тялото. Дихателните практики, обединени с физически пози и методи за релаксация, създават условия за здравословен и балансиран живот. Времето, прекарано в съвместни занимания, е най-добрият подарък, който може да подарите на вашето дете. Йога за родители и деца е незаменим начин да изградите своите отношения и да се опознаете, защото освен заниманията в зала, , курсът предвижда и занимания на открито, игри и творчески задачи.

 


Страница:   < 2 3 4 5 6 >  

Всички права запазени | Декларации - чл. 14 от ЗПРКИ | Created by KANDELA