25-годишният юбилей на школите си по изобразително изкуство и керамика.

През м. Октомври 2009г. НЧ „Роден край – 1931” отбеляза 25-годишния юбилей на школите си по изобразително изкуство и керамика.

В рамките на честването творбите на няколко поколения възпитаници на школите бяха представени в две самостоятелни изложби - в НЧ „Славянска беседа” и сградата на НЧ „Роден край – 1931”. Бе осъществена „среща на поколенията” , на която пораснали вече „таланти” разказаха на настоящите членове на школите за реализацията си по-нататък през годините и ролята, която са изиграли заниманията им в читалището.

Издадени бяха юбилеен цветен календар за 2010 г. , изпъстрен от прекрасните творби на децата и цветна диплянка за историята и постиженията на школите у нас и в чужбина.

Възпитаниците на школите и техните ръководители получиха много приветствия и цветя на поздравителния концерт , организиран от читалището, от страна на районната администрация, представители на други Софийски читалища, родители и приятели на читалището .


Декември 2009г.

Месец декември на 2009 г. бе наситен с много изяви и емоции за децата от школите и курсовете на НЧ „Роден край – 1931”.

На 14 декември бе открита традиционната Коледна изложба с рисунки в сградата на районната администрация, открита от зам. кмета г-н Н. Радулов. Веселите и пъстри картини с празнична тематика внесоха много настроение и духа на Коледата в работното ежедневие на служителите.

Малките балерини от „ Меги данс” се превърнаха в послушни джуджета на дядо Коледа и донесоха много радост на децата в детските градини и в 5 училища в района със своите песни, танци и с подаръците, които раздадоха.

За самите балерини, както и за всички деца от школите и курсовете читалището организира забавна Коледна дискотека и среща с дядо Коледа, на която всички се веселиха от сърце.„Магическо училище”

През м. ноември 2009 г. НЧ „Роден край – 1931” организира за своите възпитаници „Магическо училище” - среща с магичния талант на Боби Шоу. Магът представи много свои фокуси , като някои от тях бяха разкрити пред децата. Интересът бе много голям и предстои втора такава среща през м. февруари 2010г. . Читалището планира да бъде организирана школа по магично изкуство.


Страница:   < 24 25 26 27 > 

Всички права запазени | Декларации - чл. 14 от ЗПРКИ | Created by KANDELA