Януари -Март 2011

През м. февруари за пореден път децата от района имаха вълнуваща среща с магичния талант на Боби Шоу.  Дебют пред публика направи младата звезда Шехерезада. Децата участваха с удоволствие в някои от фокусите.                  

Възпитаниците на школата по изобразително изкуство изработиха красиви мартенички в "Работилницата на баба Марта", които бяха предоставени на СО-р-н "Илинден" за представителни нужди.      Рисунките на децата върху български пословици и гатанки бяха публикувани в третата поред книжка "Български народни гатанки по света" на Фондация "Детето и фолклора" и Агенцията за българите в чужбина , която бе представена на 1-ви март в Националния дворец на децата. В програмата при презентацията взе участие детски балет "Меги денс".     

Деца от школата по изобразително изкуство участваха в националния конкурс "Пролет върху листа", организиран от община Кюстендил. От 500 подадени рисунки 70 са избрани за изложбата на конкурса, като между тях са творбите на нашите  деца Дарена Донева и Емилия Димитрова.    По случай Благовещение и идването на пролетта бе представена изложба от детски рисунки в читалището.                        

Детското студио по анимация завърши работата си по трите анимирани филмчета, които се изработват по проект, финансиран от Фондация "Работилница за граждански инициативи" и предстои представянето им пред публика.                    
В библиотеката на читалището бяха презентирани материали за подготовка за матура.                                               
По повод 3-ти март - Деня на освобождението на България, деца от школите при читалището участваха в програмата в сградата на СО-район "Илинден".


Септември - декември 2010

               Месец септември събра отново децата от школите и курсовете при читалището. Започна работа Детското студио по анимация, което си е поставило амбициозната задача през учебната 2010 - 2011г. да бъдат създадени три кратки анимационни филмчета. Работата на студиото е пряко свързана със спечеления от читалището проект "Деца творят за деца", финансиран от Фондация "Работилница за граждански инициативи".                                                                                     
                На 17
-ти септември за поредна година НЧ "Роден край-1931" организира празничен концерт за жителите на район "Илинден" в парк "Св. Троица". Публиката се забавлява с изпълненията на ансамбъл "Гоце Делчев" със солистка Моника Чопакова, дует "Елит", детски балет "Меги денс", Снежина Темелкова и богатата илюзионна програма. Приятното време даде възможност на зрителите да попеят, да потанцуват и да се забавляват заедно с изпълнителите по случай празника.            Читалището отбеляза Международния ден на туризма с интересна изложба от пътеводители, фотоси, карти на туристически маршрути и забележителности.                                                                                                                                      
               Месец октомври започна с официално откриване на учебната година. Международния ден на музиката - 1-ви октомври бе отбелязан с беседа за съвременни български композитори и мини-концерт на деца от школата по пиано.                          
                Детското студио по анимация започна работа по първото филмче  "България в цвят и звук". Децата усвояват много нови умения по интересен и забавен начин, развиват своето въображение и прекарват свободното си време в безопасна и приятна среда.                                                                                                                                                                                          
                 В читалището бе открита изложба от рисунки на децата от школата по изобразително изкуство по повод Деня на народните будители. Жителите на района могат да разгледат и постоянната експозиция от керамични пана, изработени в школата по керамика, рекламните витрини за работата на  различните курсове и школи . Целта е да се популяризира дейността на читалището , насочена към хора от всякаква възраст.                                                                                                В библиотеката на читалището бяха представени с кътове и витрини с разнообразна  литература и снимки юбилеи от рождението на известни писатели и творци - 130г. -на Й. Йовков , 90г. -на М. Лъкатник, 175 г. -на Марк Твен.                          Клуб "Беломорие" при читалището взе участие в надиграването "Хоро в София" , проведено в зала "Хр. Ботев" и се представи много добре.                                                                                                                                                                       
                  Декември е един от месеците, наситени с много празнично настроение. И през 2010г. всички прояви са под знака на Коледа. На 14-ти рисунките на децата от школата по изобразително изкуство огряват сградата на СО-район "Илинден" с цветовете на празника - червено и златно  и с чистата детска радост от предстоящите весели дни. Коледна изложба от рисунки ще изгрее и в читалището, където ще могат да и се радват всички жители на квартала. За детски балет "Меги денс" дните на декември са наситени с много участия - Коледни концерти в зала "Средец" - на 15-ти, зала "ВИАС" - на 18-ти, в детски заведения из цяла София - от 15-ти до 23-ти.   Всички деца от школите и курсовете ще празнуват Коледа на 21-ви декември с карнавал, концерт и празнична дискотека. Никой няма да остане без подарък 
  
                                                                            


ЮНИ - АВГУСТ 2010

Месеците юни , юли и август бяха интересни за децата от школите и курсовете при читалището. Детки балет "Меги денс" и възпитаниците на школата по пиано участваха в детския районен празник и в концерта в парк "Св. Троица" на 8 юни.
Децата от школата по изобразително изкуство за пореден път се представиха много добре в конкурса на Фондация "Детето и фолклора" за илюстрации на български пословици. Спечелиха четири първи награди и техните рисунки са поместени в третата книжка на фондацията "Българските пословици по света". В музея Земята и хората се проведе церемонията по връчването на наградите и в поздравителния концерт се включиха малките балерини от "Меги денс".
Школата по изобразително изкуство се изяви в още два конкурса през юни - "Звезди обсипят свода небесен", организиран от НЧ "Хр. Ботев 1917" и впразника на Бенетон "Цветовете на пролетта".
От 20 юни до 2 юли децата от школите изкараха прекрасни дни и незабравими на летния лагер  в компл. Златни пясъци".
От 3 до 10 август малките художници на читалището взеха участие за трети път в Международния детски пленер по анимация  SCF`98 в гр. Ниш - Р Сърбия. В рамките на пленера нашата група изработи кратък анимационен филм  "Еко - импресии" по темата тази година - " Екология". Създадохме много нови контакти с представителите на Словения, Русия, Италия, Хърватска. Децата ни си тръгнаха с прекрасни спомени , с много нови умения и с много обич към прекрасните сръбски домакини.


Страница:   < 21 22 23 24 25 >  

Всички права запазени | Декларации - чл. 14 от ЗПРКИ | Created by KANDELA