Учебната 2017 - 2018 година

Учебната 2017-2018 г. започва на 18-ти септември със заниманията по изобразително изкуство и керамика  и  репетициите на балет "Меги денс". Курсът по английски език, школата по пиано и солфеж, подготвителният курс за училищата по изкуствата, детското студио по анимация ще отворят врати за своите възпитаници на 2-ри октомври. Заниманията по йога за родители и деца ще се провеждат в началото в събота и неделя от 9-ти септември. Библиотеката е отворена за всички потребители от 1-ви септември.ТАКСИТЕ  остават без промяна от предишната учебна година.Приключение в Турция

През месец август балет "Меги денс" преживя едно прекрасно приключение - участие в Международен фестивал "Златната скарида" в град Гелиболу на Егейско море. Пътуването бе награда за отличното представяне на балета на Международния фестивал на изкуствата "Утринна звезда" - Албена ` 2017. Нашите деца бяха част от представителната българска група на фестивала заедно с "Екстрийм шоу" - гр. Перник, Клуб за спортни танци "Ксани денс" - гр. В. Търново и Клуб по латино-танци "Бургаски делфини" - гр. Бургас. Българската група спечели сърцата на многобройната публика и при всяко участие  - концерт, дефиле, плажни танци и танци в града, бе посрещана с овации и искрена радост. Домакините бяха изключително дружелюбни и внимателни към нас . Децата преживяха невероятното удоволствие да танцуват пред огромна , пъстра и възторжена публика заедно с групите от Литва, Кипър, Македония, Турция. Забавленията и изненадите се редяха едно след друго заедно с концертите и всички ще запазят незабравими спомени от пребиваването си в Турция.


Заслужена почивка след успешен творчески сезон

Децата от школите при читалището излязоха в заслужена почивка след един изключително натоварен и много успешен творчески сезон. Месеците април, май и юни бяха наситени с участия в национални и международни конкурси и фестивали, изложби , концертни изяви, пътувания  и голяма радост от спечелените с много труд награди и отличия. Школата по изобразително изкуство се представи с няколко самостоятелни изложби , с участието  си в Общата художествена изложба на школите при ССНЧ и с работата си в едно ателиетата по проект "Детско-юношеска работилница за изкуство". През целия творчески сезон творбите на децата радваха с пъстрота и въображение чрез постоянната ротационна изложба на витрината на читалището. Школата взе участие и има отличия от няколко конкурса - "Мъдростта на народа ни"; "Звезди обсипят свода небесен";"Моят любим герой от българска приказка" , организиран от Асоциация "Малага - България 2010"; "Млади таланти" , организиран от НДД и др. Школата по пиано се представи много добре във фестивала за инструментално изкуство на ССНЧ. Балет "Меги денс" взе участие и постигна впечатляващи успехи в поредица от конкурси и фестивали : Танцов фестивал "Пловдив - древен и вечен" - три 1-ви, по едно 2-ро и 3-то място; Конкурс за "Голямата танцова награда на София" - 1-во място за хип-хоп и Специална награда за изпълнителско майсторство ; МДФ "Млади таланти" - Специални награди в направления Хип-хоп и Улични танци ; национален танцов шампионат "Утринна звезда" - три 1-ви и едно 2-ро място ; Танцов фестивал на ССНЧ - две 1-ви и едно 2-ро място ; МФИ "Утринна звезда" - Албена - 7 купи, 14 медала и Специална награда "Безплатно пътуване на Международен фестивал в чужбина". Талантливите ни танцьори участваха в над 15 концертни изявина регионално и национално ниво. Школите ни по модерен балет и изобразително изкуство представиха България при честването на Националния празник 3-ти март в Испания по покана на Асоциация "Малага - България 2010". На техния талант са радваха българската общност и испанската публика в Малага, Марбея и Гранада. Пожелаваме на прекрасните ни деца чудесно лято и да се върнат в залите заредени с много енергия и настроение за нови успехи.


Страница:   < 1 2 3 4 5 >  

Всички права запазени | Декларации - чл. 14 от ЗПРКИ | Created by KANDELA