Прекрасен старт на новия творчески сезон

 Новият творчески сезон за школите в читалище "Роден край-1931" започна с летящ старт.  Децата от школата по изобразително изкуство се представиха блестящо в проект "Нарисувани приказки" , по който читалището работи в партньорство с читалище "Братя Миладинови-1917" . Проектът е финансиран от Столична програма "Култура". Част от творбите, които създадоха децата, са включени в годишен илюстриран календар за 2021 год. Всички рисунки на школата бяха представени на голяма изложба в парк "Света Троица",  редом с творбите на деца от школи от цяла България.  Жителите на кв. "Гевгелийски" и на район "Илинден" ще могат да се насладят на  творенията , създадени по проекта , през м. ноември в няколко поредни изложби в читалище "Роден край-1931".     
Балет "Меги денс" стартира творческия сезон с отлично представяне на танцовия фестивал Пловдив OPEN - "Дъга от таланти", където с три представени танца спечели две 1-ви и едно 2-ро място. Колекцията ни се обогати с  3  нови много оригинални купи и всяко дете получи медал.                                                                                                                                                                                                                  


Покана за редовно Отчетно-изборно събрание

 Настоятелството на НЧ "Роден край-1931" свиква редовно Общо отчетно-изборно събрание на своите членове на 12.11.2020г. от 18,30ч. в салона на читалището. Дневният ред на събранието включва :
1. Отчетен доклад на Настоятелството за периода от отчетно-изборното събрание през м. октомври 2017г до м. октомври 2020г.;
2. Отчет на Проверителната комисия за същия период
3. Избор на нови ръководни органи.


Проект "Нарисувани приказки"

Читалище "Роден край-1931" , съвместно с читалище "Братя - Миладинови-1917", продължават активната си работа по проект "Нарисувани приказки" , финансиран от Програма "Култура" на Столична община. През месеците септември , октомври и ноември ще представим рисунките, които получихме по проекта, в няколко изложби на живо. Искрено вярваме, че прекрасните творби и таланта на българските деца трябва да бъдат показани на по-голяма публика. Всички изложби ще бъдат отразени  във Фейсбук  страницата на проекта.


Страница:   < 1 2 3 4 5 >  

Всички права запазени | Декларации - чл. 14 от ЗПРКИ | Created by KANDELA