Завърши един успешен творчески сезон

Посрещнахме лятото. С него завърши един много успешен творчески сезон за децата и ръководителите от школите при НЧ „Роден край-1931”- гр. София.

Школата по изобразително изкуство с ръководител Меглена Шаманова се представи с изложби по повод Великденските празници в СО-район „Илинден”, в детския отдел на СБ и в читалището. Детските рисунки грееха от витрините на читалището и с идването на пролетта, Благовещение, 24 –ти май, 1-ви юни и идващото лято. Участие взехме и в традиционната Обща художествена изложба  на школите по изобразително изкуство при Софийските читалища, организирана от ССНЧ в театър „Сълза и смях”. Самостоятелна изложба на школата бе представена в българското училище в гр. Малага – Кралство Испания по случай националния ни празник  3-ти март. Взехме участие в Националния конкурс „Мъдростта на народа ни” , организиран от Фондация „Детето и фолклора” и измежду над 700 творби рисунката на Наум Петков спечели 2-ра награда. Творбите на децата бяха представени и на концерта по случай 1-ви юни, организиран от читалището на открита сцена в парк „Света Троица”.

Децата от курса по английски език с преподавател Искра Димитрова завършиха успешно учебната година, получиха своите удостоверения за покрито ниво и част от тях продължиха в летния езиков лагер, организиран от читалището през м. юни. Забавляваха се и упражняваха знанията си по английски език както в залата на читалището, така и в парка и с удоволствие и радост участваха в работилничките за приложни дейности, игрите и състезанията,които им организираха двете ръководителки Искра Димитрова и Мелани Йорданова.

Балет „Меги денс” имаше много натоварен творчески сезон . От началото на 2018-та година децата се представиха блестящо на няколко поредни фестивала и завоюваха заслужени награди : - национален конкурс „Път към славата”  , организиран от Арт-център Кърнолски – 1-во, 2-ро и 3-то място и спечелена квота за участие на фестивала „Орфей в Италия”; *- квалификационен конкурс на Dance World Cup за България – 1-во, 2-ро и 3-то място и спечелени 3 квоти за участие на финала в Барселона ; *- Международен танцов шампионат , организиран от Арт-академия „Утринна звезда”  - осем 1-ви места,три 2-ри места,едно 3-то и  две Специални награди на хореографа на балета Меглена Неделчева за хореография и за постановка и композиция ; - Фестивал на танцовото изкуство , организиран от ССНЧ – 1-во и две 2-ри места; -МФИ „Утринна звезда”- Албена 2018 – пет 1-ви места , четири 2-ри места и Специална награда за участие в МФв Р Турция през м. август. Балетът се включи в много концертни изяви по случай 3-ти март, 24-ти май, 1-ви юни  и в организираните от район „Илинден” събития.

Пожелаваме на децата от школите прекрасно лято, изпълнено с красиви преживявания и ги очакваме през септември с настроение и енергия за нови успехи.

 


Летен лагер-приключение

 Читалище "Роден край-1931" организира за децата от района през целия месец юни летен лагер - приключение. Всеки делничен ден от 9,00 до 13,00 ч. ще има много забавления, игри в Западния парк, майсторене с различни материали на сувенири, пана, рисунки, пикник, щафетни игри, оригами. Всичко това ще бъде съпроводено с упражняване на знанията по разговорен английски . Цена : 10 лв. на ден. Цената включва всички игрови материали.


Учебната 2017 - 2018 година

Учебната 2017-2018 г. започва на 18-ти септември със заниманията по изобразително изкуство и керамика  и  репетициите на балет "Меги денс". Курсът по английски език, школата по пиано и солфеж, подготвителният курс за училищата по изкуствата, детското студио по анимация ще отворят врати за своите възпитаници на 2-ри октомври. Заниманията по йога за родители и деца ще се провеждат в началото в събота и неделя от 9-ти септември. Библиотеката е отворена за всички потребители от 1-ви септември.ТАКСИТЕ  остават без промяна от предишната учебна година.Страница:   < 5 6 7 8 9 >  

Всички права запазени | Декларации - чл. 14 от ЗПРКИ | Created by KANDELA