Споделена градинка "Роден край"

Читалище "Роден край-1931" има удоволствието да представи нова възможност за занимания за децата, техните родители, баби и дядовци от квартала. Заповядайте на 1-ви февруари (събота) от 17 часа в салона на читалището на ул. "Попчево" № 20, за да научите какво планираме за тази пролет съвместно с Hood Transformers.

Вижте повече в Галерия


Изпращаме успешна и вълнуваща 2019

Екипът и децата в читалище "Роден край-1931" изпращаме една година, наситена с много красиви емоции, много работа , но и поредица от успехи."Витрината" на победите ни отново прелива от награди - дипломи, купи и медали. Фестивалът в Италия в началото на творческия сезон бе последван от НФИ "Кръстопът на музите", "Sofia Open Dance Festival", МФИ "Утринна звезда" в гр- Банско. Навсякъде балет "Меги денс" се представи блестящо и съвсем заслужено талантът, упоритостта и постоянството бяха възнаградени - седем първи и две втори места, Grand Prix , Специална награда на хореографа на балета Меглена Неделчева, квота за участие в "European Grand Dance Cup" през май 2020 в Палма де Майорка, Сертификат за участие в Морска танцова олимпиада - Созопол 2020. В края на годината децата, ръководителката и ръководството на читалището вече планират и имат ясна визия какво предстои през идващата 2020 и подготовката тече с пълна сила.

Децата от школите по изобразително изкуство, керамика и анимация работят също толкова упорито и талантът им грее от творбите, представени на изложбите в СО-район "Илинден" и витрината на читалището. На 10 декември читалището организира поредния благотворителен Коледен базар в сградата на Общинската администрация с ръчно изработени картички и с картини, рисувани от децата. Събраните средства ще бъдат изразходвани за качествени материали и подпомагане работата на школите.

През ноември и декември читалището приключи успешно работата си по два проекта  - Електронна библиотека "Приятели чрез фолклор"  : www.folklibrary.bg ( проект финансиран от Столична програма "Култура") и "Библиотеките - съвременни центрове за четене и информираност - 2019 "( финансиран от Министерство на културата). През февруари 2020г. започваме работа по нов проект "Нарисувани приказки" с участието на  български училища зад граница и школи по изобразително изкуство в няколко софийски читалища.

Изпратихме тази прекрасна , успешна 2019-та с чудесен Коледен празник с децата от всички школи при читалището. С много игри, танци, подаръци и вкуснотийки си пожелахме да сме здрави, все така вдъхновени и успешни през идващата 2020-та година.

 


Започнахме с Италия

Балет "Меги денс" започна творческия сезон 2019 - 2020 с едно незабравимо пътуване в Италия за участие във фестивала "Магията на Венеция". В двата фестивални дни представихме пред италианска и българска публика 10 танца, които бяха посрещнати с много аплаузи и вълнение. Балетът получи грамота и плакет за отличното си представяне. Имахме възможност да се насладим на красотата на Венеция, Верона и Лидо ди Йезоло. Возихме се на гондоли, видяхме моста Риалто, Канале Гранде, пл. Сан Марко. Обиколихме прекрасните тесни улички на Венеция, къщата на Жулиета, Арена ди Верона... Създадохме прекрасни спомени и се надяваме да се върнем отново там.  Това пътуване беше чудесно начало творческата година за децата.

 


Страница:   < 3 4 5 6 7 >  

Всички права запазени | Декларации - чл. 14 от ЗПРКИ | Created by KANDELA