Заслужена почивка след успешен творчески сезон

Децата от школите при читалището излязоха в заслужена почивка след един изключително натоварен и много успешен творчески сезон. Месеците април, май и юни бяха наситени с участия в национални и международни конкурси и фестивали, изложби , концертни изяви, пътувания  и голяма радост от спечелените с много труд награди и отличия. Школата по изобразително изкуство се представи с няколко самостоятелни изложби , с участието  си в Общата художествена изложба на школите при ССНЧ и с работата си в едно ателиетата по проект "Детско-юношеска работилница за изкуство". През целия творчески сезон творбите на децата радваха с пъстрота и въображение чрез постоянната ротационна изложба на витрината на читалището. Школата взе участие и има отличия от няколко конкурса - "Мъдростта на народа ни"; "Звезди обсипят свода небесен";"Моят любим герой от българска приказка" , организиран от Асоциация "Малага - България 2010"; "Млади таланти" , организиран от НДД и др. Школата по пиано се представи много добре във фестивала за инструментално изкуство на ССНЧ. Балет "Меги денс" взе участие и постигна впечатляващи успехи в поредица от конкурси и фестивали : Танцов фестивал "Пловдив - древен и вечен" - три 1-ви, по едно 2-ро и 3-то място; Конкурс за "Голямата танцова награда на София" - 1-во място за хип-хоп и Специална награда за изпълнителско майсторство ; МДФ "Млади таланти" - Специални награди в направления Хип-хоп и Улични танци ; национален танцов шампионат "Утринна звезда" - три 1-ви и едно 2-ро място ; Танцов фестивал на ССНЧ - две 1-ви и едно 2-ро място ; МФИ "Утринна звезда" - Албена - 7 купи, 14 медала и Специална награда "Безплатно пътуване на Международен фестивал в чужбина". Талантливите ни танцьори участваха в над 15 концертни изявина регионално и национално ниво. Школите ни по модерен балет и изобразително изкуство представиха България при честването на Националния празник 3-ти март в Испания по покана на Асоциация "Малага - България 2010". На техния талант са радваха българската общност и испанската публика в Малага, Марбея и Гранада. Пожелаваме на прекрасните ни деца чудесно лято и да се върнат в залите заредени с много енергия и настроение за нови успехи.


Английска езикова занималня през юни и юли

Читалище "Роден край-1931" организира за децата от района английска езикова занималня с много игри, занимания на открито, рисуване , танци, пикник. Целта на занималнята е децата да упражняват разговорен английски език в неформална и приятна  среда, а родителите да имат възможност да осигурят летни занимания  за децата си. През м. юни заниманията ще се провеждат във вторник и четвъртък от 10,00 до 13,00 ч. През м. юли занималнята ще прияти децата всеки делничен ден ( от понеделник до петък) от 9,30ч. до 12,30ч. За записване и въпроси на телефона на читалището 02 8223228 и на тел. 0886460307 - секретар на читалището.


Детски празник "В добра глава - сто ръце"

Талантливи деца от Район „Илинден” на Столична община показаха своите творби в навечерието на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. На откритата сцена в парк „Св. Троица” на 23 май т.г. танцуваха, свириха и пяха млади таланти, артисти от всички училища, читалища и школи в района.Празникът бе част от проекта „В добра глава – сто ръце”, който се изпълнява с финансовата подкрепа на Столична община, Програма Европа 2017, в партньорство с район „Илинден“.Д-р Лилия Старева, председател на фондация „Детето и фолклора” и Лили Спасова, ст. експерт в Държавната агенция за българите в чужбина, представиха седмата книга „Български светци и празници” от многоезичната поредица „Българската народна мъдрост по света”, публикувана в навечерието на 24 май, която е дело на български деца, художници от страната и преводачи от българската диаспора. Изложбата „Мъдростта на народа ни” показа детски творби на тема „Български светци и празници”. Малки художници, сред тях участниците в ателиетата на Детско-юношеска работилница ДЮРИ от 3-то СУ „Марин Дринов”, 113-то СУ „Сава Филаретов” и НЧ „Роден край-1931”,  направиха в рамките на концерта първия си пленер на открито.На празника присъстваха много деца - участници в концерта, техните родители и близка, както и художници, ученици и възпитаници на различни школи по изкуство, педагози и жители на района.

 


Страница:   < 3 4 5 6 7 >  

Всички права запазени | Декларации - чл. 14 от ЗПРКИ | Created by KANDELA