Започнахме с Италия

Балет "Меги денс" започна творческия сезон 2019 - 2020 с едно незабравимо пътуване в Италия за участие във фестивала "Магията на Венеция". В двата фестивални дни представихме пред италианска и българска публика 10 танца, които бяха посрещнати с много аплаузи и вълнение. Балетът получи грамота и плакет за отличното си представяне. Имахме възможност да се насладим на красотата на Венеция, Верона и Лидо ди Йезоло. Возихме се на гондоли, видяхме моста Риалто, Канале Гранде, пл. Сан Марко. Обиколихме прекрасните тесни улички на Венеция, къщата на Жулиета, Арена ди Верона... Създадохме прекрасни спомени и се надяваме да се върнем отново там.  Това пътуване беше чудесно начало творческата година за децата.

 


СТАРТ НА НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА

Читалище "Роден край-1931" ще стартира учебната 2019 - 2020 г. на 16 септември с първите занимания на модерен балет "Меги денс" и школата по изобразително изкуство и керамика.
ГРАФИКЪТ на балет"Меги денс" (временен) : 1-ва група - понеделник и сряда от 17,30ч. ; 2-ра група - вторник и петък - допълнително уточнение на часа ; 3-та група - понеделник и сряда - от 19,00 ч. - такса 45 лв. / мес.
ГРАФИКЪТ на школата по ИИ и керамика : понеделник и петък - 9-12 ч. и 14 - 17 ч. (четири различни групи). - такса 45 лв. / мес.
КУРСЪТ ЗА ПОДГОТОВКА за училищата по изкуствата стартира от 1-ви октомври. - такса 60 лв./мес.
КУРСЪТ ПО АНГЛИЙСКИ ЕЗИК стартира от 1-ви октомври. - такса 50 лв./мес.
ШКОЛАТА ПО ПИАНО започна занимания от 2-ри септември - такса 50 лв./мес. 
От 1-ви октомври ще стартират школа по хип-хоп, занимания за деца със специални образователни нужди (логопед, психолог и ресурсен учител), Детското студио по анимация. 
ЗА ИНФОРМАЦИЯ И ЗАПИСВАНЕ : тел. 02 8223228 ; 0886460307 ; e-mail : roden_kraj@abv.bg

Проект "В добра глава - сто ръце"

В националната седмица на четенето в детския отдел на Столична библиотека се проведе необичайно състезание под надслов "В добра глава - сто ръце", организирано и представено пред многобройна подкрепяща публика и щастливи родители от фондация "Детето и фолклора" в партньорство с НЧ "Роден край-1931" .  Как децата днес четат, знаят и разбират българските народни пословици и поговорки? С какво са им интересни, как да превърнат мъдростта от тях в своя собствена? Как могат да се изявят чрез нея, да станат по-умни и по-добри? По какво си приличаме и кое ни различава от други народи и как тези кратки изречения, събрали мъдрост и красота в едно, могат да ни помогнат да опознаем други страни и други култури?  Демонстрираха ни го с радост и много знания три сборни отбора от 2-ри и 3-ти "а" клас на 3 СУ "Марин Дринов". Малките участници убедително доказаха смисъла на идеята на организаторите за нова образователна форма, скъсяваща пътя между образованието в училище и ценностите, мъдростта и опита на предците ни, които не се преподават в час, но са изключително важни за развитието и възпитанието на децата ни днес. Идеята е изработените методика, регламент и сценарий на играта да се ползват като образователно помагало в българските училища в страната и чужбина.  Проектът "В добра глава- сто ръце" бе изпълнен с финансовата подкрепа на Програма "Култура" на Столична община.

 


Страница:  1 2 3 >  

Всички права запазени | Декларации - чл. 14 от ЗПРКИ | Created by KANDELA